Επιτέλους δωρεάν οι βασικές εξετάσεις σε ασθενείς της Λίστας και σε Μεταμοσχευμένους ασφαλισμένους του ΙΚΑ στο Ωνάσειο!

Απο σήμερα 27 Ιουλίου 2007 υλοποιείται η απο μηνών συμφωνία ΩΚΚ με το ΙΚΑ για δωρεάν εξετάσεις ασθενών του Τμήματος Μεταμοσχεύσεων.
Οι εξετάσεις αυτές χρεώνονταν με πανάκριβο Ιδιωτικό τιμολόγιο σε ασθενείς που η οικονομική τους κατάσταση ήταν τραγική.

Ο Σύλλογος Συνεχίζω μέσω του Προεδρείου του επεδίωξε την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος. Τόνισε την μείζωνα σημασία του ζητήματος όχι μόνο απο οικονομικής πλευράς αλλά και απο πολιτικής. Θέλουμε να πιστεύουμε πως συνέβαλλε με τον τρόπο του στο θετικό αυτό αποτέλεσμα.

Ωστόσο η σύμβαση του ΩΚΚ με το ΙΚΑ -το Υπερταμείο που ασφαλίζει την πλειοψηφία των Ελλήνων- έχει λήξει απο τον Φεβρουάριο του 2007 και έκτοτε εκκρεμεί χωρίς προφανή δικαιολογία.
Το γεγονός αυτό γίνεται αφορμή πολλών δυσμενών σχολίων για το μέλλον του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, και αιτία δυσπραγίας στο εσωτερικό του.

Σαν Σύλλογος ελπίζουμε η εφαρμογή της παραπάνω συμφωνίας να είναι η αρχή εξελίξεων που θα ξεκαθαρίσουν την θολή εικόνα της κατάστασης στο ΩΚΚ και θα εδραιώσουν ακόμα περισσότερο τις Μεταμοσχεύσεις Καρδιάς, σαν την αιχμή απο πλευράς ποιότητας και αποτελεσματικότητας, των κορυφαίων ιατρικών Υπηρεσιών που προσφέρει το Κέντρο.

Ευχαριστούμε την Διοίκηση για την απόφαση αυτή

Πέμπτη 26 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Η όποια ελλειμματικότητα δεν είναι αιτία, ούτε δικαιολογία παρέκκλισης, αντίθετα είναι αστείρευτη Πηγή Θάρρους και Δύναμης.

Ο Άνθρωπος είναι Προικισμένος από την Φύση και τον Θεό με την απαραίτητη Ελεύθερη Βούληση που απαιτείται για να αντιπαρέλθει τις όποιες δυσκολίες του Βίου και να αξιωθεί Αξιοπρεπή Ζωή.

Έχει κάθε στιγμή την δυνατότητα να επιλέξει Τρόπο Διαβίωσης στηριγμένο σε Ηθικές Αρχές και Πανανθρώπινες Αξίες.

Σε πείσμα και έμπρακτη Αντίσταση των όποιων υπανθρώπων καλλιεργούν και διαιωνίζουν την αδικία και την ανθρώπινη εκμετάλλευση.

Η Ελευθερία είναι έννοια τρομακτική, αλλά προσεγγίζεται από τον αποφασισμένο Άνθρωπο.

Αντιμετωπίστε την πραγματικότητα – Αρδάξτε την στιγμή

Σταματήστε να καλύπτετε και να πληρώνετε τους Εγκληματίες

Μάθαμε πως χτες Τρίτη 24 Ιουνίου 2008 συνελλήφθησαν από την Αστυνομία δύο γυναίκες στην Αθήνα, οι οποίες έστελναν Έλληνες νεφροπαθείς στην Ινδία προκειμένου εκεί να υποβληθούν σε μεταμόσχευση νεφρού παρακάμπτοντας την Ελληνική Λίστα.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε σήμερα στον Τύπο.

Αυτό που δεν θα μάθουμε είναι τους Έλληνες γιατρούς οι οποίοι προετοίμαζαν τους ασθενείς για την επέμβαση και οι οποίοι έχουν την ίδια ευθύνη με τις συλληφθέντες.
Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε η μεταμόσχευση "αρχίζει" με την συρραφή του οργάνου. Η ιατρική παρακολούθηση μετά είναι πάρα πολύ σημαντική.
Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να μην κάνει τα στραβά μάτια και αν ακόμα δεν διώκει ποινικά τους γιατρούς και τα ιατρικά κέντρα που κάνουν αυτήν την παρακολούθηση, ας σταματήσει τουλάχιστον να καλύπτει τα ιατρικά έξοδα συνέπεια παράνομων και εγκληματικών μεταμοσχεύσεων, από τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία!
Είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ ο φτωχός, συνεπής, υπομονετικός και νομοταγής Έλληνας λήπτης μοσχεύματος να έχει την ίδια αν όχι χειρότερη αντιμετώπιση από το Σύστημα Υγείας με εκείνον τον ασυνείδητο, απάνθρωπο εγκληματία που δεν έχει την υπομονή να περιμένει στην Λίστα και χρησιμοποιώντας χρήματα και γνωριμίες απαξιώνει το Ελληνικό Σύστημα Υγείας.

Κύριε Αβραμόπουλε, εξυγιάνετε το Σύστημα Υγείας καλύψτε τα ιατρικά έξοδα των μεταμοσχευμένων και των υπό μεταμόσχευση ασθενών

Οι μεταμοσχευμένοι καρδιάς υποχρεούνται σε εξετάσεις που δεν καλύπτονται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Οι εξετάσεις αυτές είναι συχνές και ακριβές. Έχουμε και άλλες φορές αναφερθεί στο θέμα που ταλανίζει τις οικογένειες που η μακροχρόνια ασθένεια μελών τους τις έχει γονατίσει οικονομικά.
Πολλοί μεταμοσχευμένοι καθώς επίσης και ασθενείς που βρίσκονται στην λίστα για μεταμόσχευση έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα επιβίωσης.

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους αρμόδιους ( Πολιτική Ηγεσία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Μεταμοσχευτικά Κέντρα) που εμπλέκονται, να δώσουν λύση στο πρόβλημα.
ΑΜΕΣΑ

Σιδερένιοι!



Τους γνωρίζαμε, τους συναντούσαμε, - δύσκολα ξεχνάς την ματιά που περιέχει φόβο μα και Ελπίδα. Όλα καλά. Με την βοήθεια του Θεού τα κατάφεραν. Όσοι συμμετείχαμε στην αγωνία τους ξαποσταίνουμε ικανοποιημένοι.
Μιλάμε για τους αδελφούς μας που μεταμοσχεύτηκαν πρόσφατα. Τους περιμένουμε να σταθούν και πάλι όρθιοι (έστω και με την μάσκα των πρώτων μηνών) για να τους αγκαλιάσουμε!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΜΑ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΑΣΤΕ!

Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα πολλοί ασθενείς στην Λίστα. Ο τρόπος της σύγχρονης ζωής και οι καινούριες λοιμώξεις δυστυχώς δεν την αφήνουν άδεια.

Όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την ανάγκη στήριξης που οι μεταμοσχευμένοι μπορούμε να δώσουμε, τόσο, εμείς που ευεργετηθήκαμε απο την Σωτήρια αυτή Κοινωνική Διαδικασία ,θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να τους την προσφέρουμε.
Σιδερένιοι

Δέκα Μεταμοσχεύσεις στο Ωνάσειο τους τελευταίους μήνες!


Από τον Φεβρουάριο του 2008 μέχρι τις 07/06/2008 δηλαδή σε διάστημα λιγότερο από πέντε μήνες, πραγματοποιήθηκαν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο δέκα μεταμοσχεύσεις καρδιάς και πνευμόνων!
Είναι εκπληκτικό! Το γεγονός πως προσφέρθηκε τόσο μεγάλος αριθμός μοσχευμάτων και το ότι η Μονάδα Μεταμοσχεύσεων τα αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γεμίζει χαρά και ελπίδα όλους όσους θεωρούν πως έγινε ακόμα μια υπέρβαση στο Χώρο της Υγείας στην Ελλάδα.
Συγχαρητήρια σε όλους όσους εμπλέκονται στην υπέροχη αυτή διαδικασία και προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους για να υπάρχουν αυτά τα αποτελέσματα.
Μπράβο στα παιδιά του Ε.Ο.Μ. που συντόνισαν με τόση επιτυχία τέτοιο δύσκολο έργο.
Μπράβο στους γιατρούς των Εντατικών που στην στιγμή του Μεγάλου Πόνου προσέγγισαν με την δέουσα ευαισθησία τους συγγενείς των δοτών και συνέβαλλαν στην συναίνεσή τους
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους ανθρώπους εκείνους που την στιγμή που ένιωσαν να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, της στιγμή που συνειδητοποιούσαν τον θάνατο του αγαπημένου τους Προσώπου, έκαναν την υπέρβαση και προσέφεραν ΖΩΗ και ΥΓΕΙΑ σε συνανθρώπους τους που την έχουν ανάγκη.
Είμαστε ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ! Τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτερα.
Υπάρχουν πολλοί Άνθρωποι που υπερβαίνουν την ατομικότητα και τον εγωισμό!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Δεσμώτες της Ηδονής

Τσιγάρο και παιδί - Έγκλημα διαρκείας













Μην σας φαίνονται υπερβολικές οι φωτογραφίες απο το Διαδίκτυο. Η συνύπαρξη παιδιών και καπνιστών στον ίδιο χώρο, έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα!






Ξεδιάντρωπη παμπόνηρη Νόμιμη Διαφήμιση παιδικού καπνίσματος


Μετάφραση:
"Ξέρατε ότι ο Καρκίνος των Πνευμόνων είναι η πρώτη αιτία Θανάτου μετά τα 55;

Μην αγχώνεστε. Όσο θα θυμάστε να κόψετε το κάπνισμα στην ηλικία των 50, όλα θα είναι μια χαρά!"

Ασχολίαστο